Αντιθέσεις ……

 

Κι ενώ το Καρναβάλι της Νίκαιας καλωσορίζει τους επισκέπτες του τουλάχιστον 3.000 άστεγοι καταμετρήθηκαν σε μια νύχτα στο Παρίσι σε μια άνευ προηγουμένου απογραφή που διοργάνωσε ο δήμος της γαλλικής πρωτεύουσας, ο οποίος υπολογίζει ωστόσο ότι ο αριθμός αυτός είναι “μάλλον πολύ χαμηλότερος από τον πραγματικό”.

At least 3,000 people are sleeping rough on the streets of Paris, according to data from the city’s first ever homelessness census which authorities warned Wednesday were likely a serious underestimate.

 

Ορισμένοι άνθρωποι που ζουν στο δρόμο έχουν επίσης βρει προσωρινά καταφύγιο σε κέντρα φιλοξενίας που άνοιξαν στο πλαίσιο του σχεδίου “Μεγάλο Ψύχος” που ενεργοποιήθηκε εκ νέου την Τετάρτη.

“Όταν θα σταματήσει το σχέδιο ‘Μεγάλο Ψύχος’, οι 672 άνθρωποι (που φιλοξενήθηκαν στο πλαίσιο αυτό) θα επιστρέψουν στον δρόμο” και θα προσμετρηθούν στον συνολικό αριθμό των αστέγων, σημείωσε η Ντομινίκ Βερσινί.

 

http://www.thetoc.gr/diethni/article/toulaxiston-3000-astegoi-katametrithikan-se-mia-nuxta-sto-parisi

4 comments on “Αντιθέσεις ……

 1. Αχ! Έφη μου! Και που να δούμε τα μετακαρναβαλικά τα δικά μας.. Κι αν βάλουμε και τους μετανάστες ..εκεί να δεις..Ουκ έστιν αριθμός αστέγων.. Καλημέρα!!

  Liked by 1 person

  • Καλημέρα Βεατρίκη αξίζει να το διαβάσεις…. ολόκληρο το άρθρο!!!

   Γιατί αυξάνονται με δραματικούς ρυθμούς οι άστεγοι στην Αθήνα;

   Γιατί είναι η επανένταξη το βασικό στοίχημα, όπως συμφωνούν πολλοί εθελοντές, ακτιβιστές και ειδικοί: η ψυχοκοινωνική υποστήριξη των ωφελούμενων, η δημιουργία προοπτικών, η κοινωνική και εργασιακή επανένταξη σε χρόνια δίσεκτα:

   «Αυτό είναι και το σημαντικότερο, όχι το πώς θα συντηρήσουμε το πρόβλημα αλλά πώς θα το ξεπεράσουμε…

   Δεν αρκούν οι πυροσβεστικού τύπου παροχές και τα ισχνά επιδόματα, η απλή διαχείριση των συμπτωμάτων για λόγους «βιτρίνας» δίχως να στοχεύουμε στην πρόληψη ή την αποτελεσματική θεραπεία του προβλήματος, όπως πολύ σωστά αναφέρουν και οι Παπαδοπούλου-Κουραχάνης.

   Πηγή: http://www.lifo.gr

   Liked by 1 person

 2. Ναι, το διάβασα ‘Εφη μου! Κομψά τα λέει.. Και, σου επαναλαμβάνω. Τα μετακαρναβαλικά δεν τα έχουμε δει ακόμη.. Θα είναι πολύ άσχημα τα πράγματα. Είναι απλά θέμα χρόνου..Και η ώρα ήγγικεν..

  Liked by 1 person

  • Ως Ελληνες διαθέτουμε το ταλέντο να βρίσκουμε σχεδόν πάντοτε λύσεις στα δύσκολα – έχουμε ευρηματικότητα.

   Σε αυτό ελπίζω μόνο !

   Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s