ΟΧΙ στον πολιτισμικό ρατσισμό

Πολλοί άνθρωποι, διακατέχονται από ένα πολιτισμικό ρατσισμό, που τους κάνει να μην μπορούν να διακρίνουν ότι υπάρχουν κοινωνίες ολόκληρες σε γωνιές του πλανήτη μας που λειτουργούν και σκέφτονται όχι καλύτερα ή χειρότερα από αυτούς•….. απλώς διαφορετικά.

22851897_2042550652644603_1347904298036931456_n
Αυτό που πρέπει να απασχολήσει περισσότερο την κοινωνία μας είναι οι τρόποι με τους οποίους θα δώσει τα ερεθίσματα που κάθε παιδί χρειάζεται, ανεξαρτήτως αν οι γονείς του είναι εργάτες, επιστήμονες ή υπάλληλοι, ώστε να έχει την ευκαιρία να αναπτύξει στο έπακρο τις νοητικές του ικανότητες και να κάνει το καλύτερο που μπορεί στη ζωή.

https://braining.gr/…/%CE%BC%CE%AD%CF%84%CF%81%CE%B7%CF%83%…

Advertisement

4 comments on “ΟΧΙ στον πολιτισμικό ρατσισμό

 1. Ενδιαφέρον το άρθρο. Μεγάλη η κουβέντα για τα τεστ IQ, που κατά την γνώμη μου, δεν είναι δίκαια. Και, πραγματικά πιστεύω, οτι όντως το βάρος πέφτει περισσότερο στην εκπαίδευση. Εδώ, παιδιά με παθολογικά προβλήματα που τους έχουν μειώσει ουσιωδώς την νοητική τους ικανότητα, εφ΄όσον λάβουν την ανάλογη εκπαίδευση, αυξάνεται ο δείκτης της νοημοσύνης τους και των δεξιοτήτων τους.. Χώρια που οι άνθρωποι έχουν κι άλλα χαρίσματα εκτός της εξυπνάδας..Και να πω και τούτο.Είμαι από κείνους που πιστεύω οτι δεν υπάρχουν αυτονόητα..Καλημέρα Έφη μου!

  Liked by 1 person

  • Kαλή εβδομάδα Βεατρίκη!! Η εκπαίδευση είναι τέτοια που δημιουργεί μιμητές και δεν αναδεικνύει μοναδικότητες…
   Αυτονόητο δεν είναι τίποτε…. για όλα πρέπει να παλεύουμε !!

   Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s