Εκτέλεσαν την Marielle Franco – Ήταν ο «φύλακας άγγελος» των φτωχών


Σοκ έχε προκαλέσει στην Βραζιλία η εκτέλεση εν ψυχρώ της ακτιβίστριας Marielle Franco με χιλιάδες πολίτες να διαδηλώνουν, ζητώντας δικαίωση για τον θάνατο της. Η Marielle Franco ήταν δημοτική σύμβουλος της πόλης και πάλευε για τα δικαιώματα των φτωχών.

Οι Αρχές μιλούν για πληρωμένη εκτέλεση μιας και δεν είναι λίγες οι φορές που η  Marielle Franco ενοχλούσε με τα όσα έλεγε την κυβέρνηση.

Άλλωστε εκπροσωπούσε τις φαβέλες, που ζει το 1/4 του συνολικού πληθυσμού της πόλης μέσα στις κακουχίες, την φτώχεια, την παρανομία και την δυστυχία. Εκείνη έκανε ό,τι μπορούσε για να βοηθήσει όσους έχουν ανάγκη διεκδικώντας δικαιώματα για όλους τους… πολίτες ενός κατώτερου Θεού. Όλα αυτά μέχρι χθες το βράδυ!

 

Η εν ψυχρώ εκτέλεση

Ήταν βράδυ Τετάρτης  (14.03.2018) και  Marielle Franco ήταν στο αυτοκίνητο της μαζί με τον οδηγό της Anderson Pedro Gomes και έναν δημοσιογράφο που καθόταν στο πίσω κάθισμα. Ξαφνικά δυο άντρες σταμάτησαν, έβγαλαν τα όπλα τους και άρχισαν να γαζώνουν το αμάξι της.

Εκείνη και ο οδηγός της έπεσαν νεκροί από τις σφαίρες ενώ ο δημοσιογράφος – τα στοιχεία του οποίου – δεν έχουν γίνει γνωστά τραυματίστηκε. Στο σημείο έσπευσαν οι Αρχές, οι οποίες από τα πρώτα στοιχεία κάνουν λόγο για μία πληρωμένη δολοφονία η οποία θα ερευνηθεί εις βάθος.

Εξαιτίας της κλιμακούμενης βίας στην πόλη, το Ρίο ντε Τζανέιρο, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βραζιλίας τέθηκε υπό τον έλεγχο της στρατιωτικής αστυνομίας.

Marielle Franco: Το τελευταίο της μήνυμα στο twitter

Μόλις μία μέρα πριν, με ανάρτησή της στο Twitter, η Marielle Franco είχε ασκήσει κριτική για την κατάσταση στην πόλη, αμφισβητώντας τη δράση της αστυνομίας. Ήταν δημοτική σύμβουλος και από τα πιο προβεβλημένα μέλη του κινήματος για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Βραζιλία.

4 comments on “Εκτέλεσαν την Marielle Franco – Ήταν ο «φύλακας άγγελος» των φτωχών

  • Τους χαλάνε τη συνταγή κάποιοι άνθρωποι που αντιστέκονται Κατερίνα!!!! Είναι αυτό που σου έγραψα πιο πριν…

   Όλοι έχουμε ευθύνη όχι μόνο στα παιδιά μας … αλλά και στους αγέννητους……

   Liked by 1 person

   • Μμμ… Πώς έχουμε καταφέρει να τα διαστρεβλώσουμε όλα; Κατ’ επίφαση δημοκρατία, κατ’ επίφαση Δικαιοσύνη, κατ’ επίφαση πρόοδος κ.ο.κ.

    Liked by 1 person

   • Γράφει ο Δημήτρης Κρανιώτης στο ποίημά του «Ανεξόφλητοι καιροί»

    “Πόνεσες χαρές / κατ’ επίφαση / σε δωροδοκίες / ανεξόφλητων καιρών / που δεν περίμεναν.”

    Καλό μεσημέρι Κατερινάκι σε ευχαριστώ για τα σχόλια!!!

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s