Ο “μουσικός δείπνος” του «Μαγεμένου Αυλού»

29694886_1858821384142725_7780540298927989157_n

 

«Μαγεμένος Αυλός»

Λιγότερο γνωστός είναι ο πίνακας που κοσμεί την αίθουσα του «Μαγεμένου αυλού» και απεικονίζει τον Χατζιδάκι στην κορυφή του τραπεζιού και γύρω την εκλεκτή του συντροφιά. Ο πίνακας είναι έργο του Επαμεινώνδα Δασκαλόπουλου (καλλιτεχνικό ψευδώνυμο DAS) ο οποίος τον ζωγράφισε από μνήμης.

Η ομήγυρη αποτελείται από τους: Ματθαίο Μουντέ,Γιώργο Πολυχρόνη, Γιώργο Κουρουπό, Θόδωρο Αντωνίου, Τάσο Λιγνάδη, Αλέξη Μινωτή, Κώστα Γεωργουσόπουλο, Σπύρο Σακκά, Νίκο Περαντινό και Αλέκο Λιδωρίκη.

Παρ’ όλες τις προσφορές στον ιδιοκτήτη του «Μαγεμένου Αυλού» Δημήτρη Θεοφίλου για πώληση του πίνακα αντί μεγάλων ποσών, ο πίνακας παραμένει εκεί να θυμίζει την παρουσία του μεγάλου δημιουργού σε αυτόν τον ιστορικό πλέον χώρο.

4 comments on “Ο “μουσικός δείπνος” του «Μαγεμένου Αυλού»

  1. Ποτέ δεν μπήκα μέσα… για καιρό περίμενα απ΄έξω τον “καλό” μου φίλο που συναντούσε τον Χατζιδάκι για ξεχωριστές συζητήσεις και αυτό στα νιάτα μου! (γυναίκες και ειδικά κοπελίτσες, δεν ήταν ευπρόσδεκτες) 😉
    Δεν ήξερα για τον πίνακα και ομολογώ πως περίμενα να δω και τον φίλο μου ζωγραφισμένο… δεν συνεχίζω, γιατί ούτε ο Μάνος ζει, ούτε και ο αγαπημένος μου φίλος!
    Ευχαριστώ Έφη μου, γι αυτή την αναπάντεχη έκπληξη! ❤

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s