Από τα Δελφίνια Στρατιώτες της Ρωσίας στα σαλάχια της Τουρκίας

 

Τα δελφίνια στρατιώτες είναι κατάλοιπο του Ψυχρού Πολέμου. Άρχισαν να χρησιμοποιούνται τη δεκαετία του ΄60 από τη Σοβιετική Ένωση και τις ΗΠΑ, που κάποια στιγμή έκαναν διάλειμμα από την κούρσα της αποθήκευσης πυρηνικών για να αναμετρηθούν στο ποιος θα μπορούσε να εκπαιδεύσει καλύτερα τα δελφίνια του για να γίνουν κατάσκοποι. Αχ, αυτή η δεκαετία του ’60.

Και τι χρειάζεται για να είναι ένα δελφίνι μαχητής, ίσως να αναρωτιέστε -ιδιαιτέρως εάν είστε ένα δελφίνι που ψάχνει να κάνει κάτι καλύτερο στη ζωή του. Λοιπόν, τα δελφίνια στρατιώτες είναι ικανά για να φέρουν εις πέρας πολλές στρατιωτικές αποστολές: χρησιμοποιούν το φυσικό σόναρ τους για να βοηθήσουν στην ανίχνευση των εχθρικών πλοίων, μεταφέρουν εξοπλισμό σε δύτες ανοικτής θαλάσσης και μπορούν να ανιχνεύσουν υποθαλάσσια ναρκοπέδια….

Περισσότερα εδώ …  https://www.vice.com/gr/article/ezg35e/ta-delfinia-tis-rwsias

Γιατί το θέμα μας σήμερα είναι τα σαλάχια….. όχι όπως τα ξέραμε βέβαια….

Η αμυντική εταιρεία Abayraklar Savunma ανακοίνωσε πρόσφατα την ανάπτυξη ενός υπoβρύχιου drone που μπορεί να πυροδοτηθεί για να καταστρέψει τα εχθρικά πολεμικά πλοία της Τουρκίας. Πρόκειται για το νέο υπερόπλο που θα έχει στα “χέρια” του ο Ερντογάν και αυτό που όλοι αναρωτιούνται είναι το πότε θα το…ρίξει στο Αιγαίο.

‘Οπως γράφει η “Daily Sabah” το “wattozz”, μοιάζει με το σαλάχι στο σχεδιασμό και την κίνηση, είναι φτιαγμένο από τιτάνιο και αλουμίνιο και καλυμμένο με σιλικόνη. Δύο κάμερες τοποθετούνται ως “μάτια” στη συσκευή, τα οποία μπορούν να φτάσουν μέχρι 5,5 κόμβους για 12 ώρες και να τροφοδοτούνται από τρεις κινητήρες.

Το wattozz μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επίβλεψη ή επίθεση, που ελέγχεται από κρυπτογραφημένα ακουστικά κύματα, παρόμοια με αυτά που χρησιμοποιούνται από τις φάλαινες και τα δελφίνια για επικοινωνία.

Οι ηλεκτρομαγνητικοί μαγνήτες επιτρέπουν στο υποβρύχιο drone να επιτεθεί σε εχθρικό σκάφος και να εκραγεί με εντολή. Όταν το όπλο δεν βρίσκεται σε αποστολή, μπορεί να ακουμπήσει στον πυθμένα και να “πάρει έναν ύπνο”.

Η εταιρεία Albayraklar Savunma συνεργάζεται με το Τεχνικό Πανεπιστήμιο Karadeniz στο Trabzon στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας για να αναπτύξει το όπλο τα τελευταία δύο χρόνια. Ο πρόεδρος της Albayraklar Savunma, Mustafa Adnan Albayrak, δήλωσε ότι η εταιρεία σκοπεύει να ξεκινήσει το wattozz σε τρεις μήνες.

http://www.enikos.gr/international/570906/afto-einai-to-neo-yperoplo-tou-erntogan-to-foniko-salaxi-borei-na

4 comments on “Από τα Δελφίνια Στρατιώτες της Ρωσίας στα σαλάχια της Τουρκίας

    • Παρακολουθώ τα τελευταία ντοκιματέρ αυτό τον καιρό της σειράς Planet ΙΙ Στεφανία και πραγματικά φαίνεται πόσο μεγάλο κακό έχουμε κάνει στον πλανήτη μας.. όμως εκείνος βρίσκει τρόπο να επιβιώσει … αυτοί που θα βγουν χαμένοι είναι οι άνθρωποι .. δυστυχώς ……

      Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s