Το ‘Ράφι της Αγάπης’ δημιουργεί Βιβλιοθήκες

Πέντε φίλοι που αγαπάνε το βιβλίο ,το διάβασμα και τη συγγραφή ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν τη δράση ‘Το Ράφι της Αγάπης’.

Αποφάσισαν, στον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο τους , να οργανώσουν βιβλιοθήκες σε διάφορους συλλόγους για ασθενείς με χρόνιες παθήσεις. 

to-rafi-tis-agapis-1

«Εκτός από ποιήτρια είμαι και ασθενής με σκλήρυνση κατά πλάκας και περνάω πολλές ώρες διαβάζοντας βιβλία. Είναι η συντροφιά μου. Σκέφτηκα ότι αφού με βοηθάει και βρίσκω λύση στο πρόβλημα μου, σίγουρα θα βοηθήσει και άλλους χρόνιους ασθενείς.


Μίλησα με τους φίλους μου , οι οποίοι αγαπούν το γράψιμο και το βιβλίο και πρότεινα να δημιουργήσουμε  ‘Το Ράφι Της Αγάπης’» είπε στο ert3social η εμπνεύστρια της δράσης Εύα Παυλίδου. Οι συνδημιουργοί της Δράσης ‘Το Ράφι της Αγάπης’ είναι η  Ελένη Καρύδα, Φρόσω Αποστόλου, Αγάπη Ντόκα, Νατάσα  Καραμανλή, Μάριος Καρακατσάνης

 

Πρότειναν σε συγγραφείς , όπως η Σοφία Νικολαϊδου, η Ελένη Βεζίρογλου και σε πολλούς άλλους να χαρίσουν κάποια βιβλία τους . Ανταποκρίθηκαν με ζέση και συγκεντρώθηκαν 100 τίτλοι βιβλίων. Την αρχή την έκαναν, βέβαια, οι ίδιοι οι δημιουργοί της δράσης ‘Το Ράφι Της Αγάπης’ δίνοντας και τις δικές τους δημιουργίες.

«Η πρώτη βιβλιοθήκη μας δημιουργήθηκε στον Σύλλογο Οικογενειών της Ψυχικής Υγείας (ΣΟΨΥ).  Κάναμε μία έρευνα και διαπιστώσαμε ότι είναι ένας σύλλογος με αρκετές ανάγκες γιατί δεν έχει κρατικούς πόρους.

Σκεφτήκαμε , λοιπόν, ότι για αυτούς τους ανθρώπους το βιβλίο θα αποτελεί μία όαση μέσα στο πρόβλημα τους. Η ανταπόκριση των ποιητών , συγγραφέων  και παραμυθάδων ήταν συγκινητική» επεσήμανε στο ert3social η εμπνεύστρια- ποιήτρια  της δράσης Το Ράφι της Αγάπης Εύα Παυλίδου.

Όποιος ενδιαφέρεται να επικοινωνήσει με τη Δράση ‘Το Ράφι της Αγάπης’ μπορεί να απευθυνθεί στο email: torafitisagapis@gmail.com

Ρεπορτάζ: Όλγα Δαδίνη-Χιωτέρη

 

http://www.ert.gr/ert3/thessaloniki/rafi-tis-agapis/

3 comments on “Το ‘Ράφι της Αγάπης’ δημιουργεί Βιβλιοθήκες

  1. Βλέπεις μια απλή σκέψη για το συνάνθρωπο πού μπορεί να οδηγήσει; Τι καλά να κάναμε όλοι τα μισά απ’ αυτά!

    Liked by 1 person

    • Και τώρα μπορούμε να κάνουμε αν έχουμε βιβλία που μπορούμε να δώσουμε!!

      Στην υπηρεσία που εργάζομαι έχουμε φτιάξει μια δανειστική βιβλιοθήκη με βιβλία που φέρνουμε όλοι μας! και στην οποία είμαι υπεύθυνη !!

      Πριν λίγο καιρό έστειλα τα διπλά βιβλία και πολλά παιδικά σε ένα πολιτιστικό σύλλογο στην Κέρκυρα !!

      Και τώρα θα επικοινωνήσω με τους υπεύθυνους αυτής της κίνησης να δούμε πως μπορούμε να βοηθήσουμε και εμείς!!!!

      Liked by 2 people

      • Σούπερ! Μπράβο σας και πάντα τέτοια! Απλά μικρά πραγματάκια που για κάποιους είναι πολύ σημαντικά!

        Liked by 1 person

Leave a comment