Η έκθεση του Gustav Klimt στο Παρίσι είναι κάτι παραπάνω από μαγική

Μία μοναδική ευκαιρία δίνεται στους απανταχού λάτρεις της τέχνης, να περπατήσουν ανάμεσα σε έργα δύο εκ των σπουδαιότερων καλλιτεχνών που έχουν ζήσει ποτέ.

Πρόκειται για μία έκθεση που εδώ και λίγο καιρό έχει ανοίξει τις πόρτες της στο Παρίσι και συγκεκριμένα στο Atelier des Lumières (που στα γαλλικά σημαίνει «εργαστήρι του φωτός») και περιλαμβάνει πίνακες του Gustav Klimt και Friedensreich Hundertwasser. Βέβαια όλο αυτό γίνεται με έναν αρκετά πρωτοποριακό και διαφορετικό τρόπο.

Μπαίνοντας στον χώρο, ο επισκέπτης αρχικά αντικρύζει ένα ανεπαίσθητο μπλε φως. Όταν όμως οι προτζέκτορες μπαίνουν σε λειτουργία εμφανίζονται ως δια μαγείας δεκάδες αριστουργήματα των Αυστριακών ζωγράφων, κάποια από τα οποία θα αναγνώριζε ακόμα και όποιος δεν είχε καμία επαφή με την Ιστορία της Τέχνης. Ολοζώντανα χρώματα, πορτρέτα και ουτοπικά τοπία, συνθέτουν ένα σκηνικό που μοιάζει βγαλμένο από τη Χώρα των Θαυμάτων.

Ύστερα από μία δύσκολη επιλογή τα 120 έργα «μεταμορφώθηκαν» σε ειδικές προβολές, προκειμένου να προσφέρουν μία αξέχαστη εμπειρία σε όσους επιλέξουν να τη ζήσουν και να την απολαύσουν από κοντά.

Ο διευθυντής του μουσείου Michael Couzigou, τονίζει πως σκοπός δεν είναι να αντικαταστήσουν τα αυθεντικά αλλά να «παρασύρουν» τον επισκέπτη και να του δώσουν την ευκαιρία να βυθιστεί σε έναν άλλο, διαφορετικό κόσμο, που αντικατοπτρίζει ως έναν βαθμό την πραγματικότητα όπως την έβλεπαν οι δύο καλλιτέχνες.

Ενημερωτικά, η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι 11 Νοεμβρίου.

https://limeandlife.com/content/n-joy/art-culture/i-ekthesi-toy-gustav-klimt-sto-parisi-einai-kati-parapano-apo-magiki

2 comments on “Η έκθεση του Gustav Klimt στο Παρίσι είναι κάτι παραπάνω από μαγική

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s