Westminster Abbey unveils gallery in area closed for 700 years

Ένας νέος πύργος από δρυ, πέτρα και γυαλί που κατασκευάζεται στο υπερώο του 13ου αιώνα του Αβαείου του Ουέστμινστερ, θα δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες να έχουν πρόσβαση στους θησαυρούς που υπάρχουν στον χώρο αυτό ο οποίος μετατρέπεται σε μουσείο.

 

 

Ο νέος πύργος θα είναι το πρώτο μεγάλο πρόσθετο στοιχείο στη γοτθικού ρυθμού εκκλησία τα τελευταία 270 και πλέον χρόνια. Θα έχει έναν ανελκυστήρα και ελικοειδή σκάλα που θα οδηγούν τους επισκέπτες στις νέες γκαλερί, 21 μέτρα πάνω από το δάπεδο του Αβαείου.

6720

Η πρώτη επίσημη απεικόνιση του πύργου -μια υδατογραφία- δείχνει πώς η κατασκευή αυτή, που θα ανοίξει για το κοινό το 2018, δεν θα διακρίνεται στην εξωτερική όψη της υπάρχουσας εκκλησίας, καθώς είναι καταχωνιασμένη εκεί όπου υπήρχε τη δεκαετία του 1950 ένας χώρος για τουαλέτες.

Ο πύργος θα οδηγεί στις Queen’s Diamond Jubilee Galleries, όπως θα ονομαστούν προς τιμήν της βασίλισσας Ελισάβετ, οι οποίες κατασκευάζονται σε μια εσωτερική στοά ψηλά στην εκκλησία που ήταν κρυμμένη για το κοινό 700 και πλέον χρόνια.

6388

Όταν ανέβηκαν τους ορόφους για να φθάσουν στο υπερώο του Αβαείου του Ουέστμινστερ, τεχνίτες και οικοδόμοι αντίκρισαν σκουπίδια αιώνων και χιλιάδες κομμάτια εύθραυστων θησαυρών: Φορτία σκόνης κοσκινίστηκαν προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν χάθηκε τίποτα.

Ανάμεσα στα ευρήματα είναι ένα ξύλινο ολλανδικό τσόκαρο, μια πήλινη πίπα και 31.000 κομμάτια από βιτρό, ορισμένα χρονολογούνται από τον 13ο αιώνα, όταν κατασκευάστηκε η εκκλησία.

Ορισμένα από τα κομμάτια προέρχονται από παράθυρα που έσπασαν κατά τη διάρκεια των σφοδρών αεροπορικών βομβαρδισμών πάνω από τη Βρετανία στο Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, άλλα και από τη λύσσα των εικονοκλαστών της μεταρρύθμισης.

Στη διαδικασία που ακολούθησαν οι τεχνίτες, όλα τα βιτρό διασώθηκαν, καθαρίστηκαν με προσοχή και χιλιάδες συναρμολογούνται ξανά.

Ο πρίγκιπας Κάρολος, ανάδοχος του έργου αξίας 23 εκατομμυρίων στερλινών, επισκέφθηκε το Αβαείο για να θέσει τον θεμέλιο λίθο για τον νέο πύργο. Οι θησαυροί και οι συλλογές που παρουσιάζουν την ιστορία 1.000 ετών του Αβαείου θα εκτίθενται στις νέες γκαλερί. Στα εκθέματα θα περιλαμβάνονται βασιλικά ταφικά ομοιώματα, ασημικά σκεύη, λιθοδομίες και μια βελούδινη κάπα σε χρώμα βαθύ κόκκινο που φορούσε ο πρωτοπρεσβύτερος του Ουέστμινστερ στη στέψη του Κάρολου Γ’.

 

«Πιστεύω ότι είναι ένα εξαιρετικά ευρηματικό σχέδιο για να χρησιμοποιηθεί ο αξιόλογος αυτός χώρος, τον οποίο κανείς δεν είχε δει ποτέ. Είναι επίσης μια πρόφαση για να εκτεθούν ορισμένα από τα αξιόλογα τεχνουργήματα όλων αυτών των πραγμάτων που διαφορετικά θα ήταν δύσκολο να δει το κοινό», δήλωσε ο πρίγκιπας Κάρολος.

Ο πρωτοπρεσβύτερος του Ουέστμινστερ, δρ Τζον Χολ, δήλωσε: «Είναι η πιο εντυπωσιακή επέκταση η οποία θα επιτρέψει στους επισκέπτες του Αβαείου να δουν πολλούς περισσότερους από τους υπέροχους θησαυρούς μας και να συνειδητοποιήσουν τον πλούτο της ιστορίας μας σε αυτό τον ιερό τόπο που συμβολίζει την πίστη στην καρδιά της Αγγλίας».

Queen Elizabeth II's diamond jubilee galleries revealed, Westminster Abbey, London, UK - 29 May 2018

A space on top of London’s Westminster Abbey that was once used for storage has been turned into a new gallery with a spectacular view on the nave that opens to the public on June 11.

The space was intended for chapels that were never built and has been closed to the public ever since it was built 700 years ago.

Late poet John Betjeman referred to the space, 16 meters above the abbey floor, as having the “best view in Europe”.

The “Queen’s Diamond Jubilee Galleries” are accessible through a lift and 108 steps built inside a new tower, the biggest architectural change to the historic abbey since the 18th century.

“The views are breathtaking. The space astonishing. The displays fascinating,” said Reverend John Hall, Dean of Westminster.

The gallery will display 300 treasures from the abbey collection, including a 13th-century altarpiece, the oldest surviving one in Britain, and the marriage certificate of Prince William and Kate.

Westminster Abbey, the traditional place for coronation and burial of British monarchs, has more than a million visitors a year.

Πηγή: The Guardian, Westminster Abbey

https://www.newsbomb.gr/kosmos/story/757490/vretania-sto-fos-gia-proti-fora-ola-ta-mystika-toy-westminster-abbey

http://www.hurriyetdailynews.com/westminster-abbey-unveils-gallery-in-area-closed-for-700-years-132601

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s