Με μουσική Vangelis η τελετή ταφής του Χόκινγκ δίπλα σε Νεύτωνα-Δαρβίνο

 

 

Ο παγκοσμίου φήμης Έλληνας συνθέτης του Blade Runner, του 1492, των Δρόμων της Φωτιάς και πολλών ακόμη επιτυχιών συνέθεσε ένα μουσικό κομμάτι διάρκειας 6 λεπτών και 21 δευτερολέπτων στο οποίο περιέχονται λόγια του αστροφυσικού που έφυγε από τη ζωή στις 14 Μαρτίου 2018. Αντιλαμβάνομαι την πολύτιμη αξία του χρόνου, ακούμε να λέει ο Χόκινγκ.

Χόκινγκ: Ένας μεγάλος των αστεριών και ολόκληρου του σύμπαντος

Το κέντρο της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας, που βρίσκεται στην Ισπανία, θα εκπέμψει τη μουσική προς την κοντινότερη μαύρη τρύπα, την 1Α 0620-00, στον αστερισμό του Μονόκερου, περίπου 3.300 έτη φωτός από τη Γη.

Αυτό σημαίνει ότι η σύνθεση του Vangelis θα χαθεί μέσα στη μαύρη τρύπα περίπου σε 3.300 χρόνια απελευθερώνοντας, ίσως, μια απειροελάχιστη ενέργεια, που θα προστεθεί στη συνολική Ακτινοβολία Χόκινγκ, την οποία, όπως ανακάλυψε ο Βρετανός αστροφυσικός, εκπέμπουν οι μαύρες τρύπες.

Τελευταίο αντίο σε έναν κολοσσό του ανθρώπινου πνεύματος

Στην μνήμη του Χόκινγκ μίλησαν ο ηθοποιός Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, ο οποίος έχει υποδυθεί τον μεγάλο επιστήμονα, η κόρη του εκλιπόντος, Λούσι, και ο αστροναύτης Τιμ Πικ.

Ο Χόκινγκ έφυγε από τη ζωή στις 14 Μαρτίου, σε ηλικία 76 ετών, στο σπίτι του στο Κέιμπριτζ. Διαγνώστηκε με την ασθένεια κινητικών νευρώνων όταν ήταν 21 ετών. Εκείνη την εποχή οι γιατροί του έδωσαν ένα προσδόκιμο ζωής δύο ετών, όμως ο μεγάλος επιστήμονας συνέχισε το έργο του και την ζωή του, παρά το γεγονός ότι περιορίστηκε σε αναπηρικό καροτσάκι.

 

 

His voice will be accompanied by the music of the Greek composer Vangelis, who is perhaps best known for creating the iconic soundtracks of films such as “Carros de fuego” and “Blade Runner”. Vangelis, (his real name is Evángelos Odysséas Papathanassíou) also composed Mythodia, a spectacular melody that was broadcast from Athens to the orbit of Mars.

 

 

https://www.newsit.gr/kosmos/londino-mousiki-vangelis-teleti-tafis-tou-xokingk-dipla-se-neytona-darvino-vid/2556219/

2 comments on “Με μουσική Vangelis η τελετή ταφής του Χόκινγκ δίπλα σε Νεύτωνα-Δαρβίνο

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s