Διεθνής Ημέρα Γιόγκα

.

Με τη γιόγκα λέει ηρεμεί ο άλλος… μάλλον δεν έχει δοκιμάσει τσίπουρο χαχαχα!!!

 

19429658_1977904155775920_7027895435970106258_n

 

Η Διεθνής Ημέρα Γιόγκα καθιερώθηκε το 2015 και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Ιουνίου, ημερομηνία του θερινού ηλιοστασίου για το Βόρειο Ημισφαίριο.

Γιόγκα στα σανσκριτικά σημαίνει «ένωση», «σύνδεση», και είναι ένα πανάρχαιο φιλοσοφικό και πρακτικό σύστημα για την εσωτερική ενοποίηση του σώματος και του πνεύματος, του ανθρώπου και του σύμπαντος, του ανθρώπινου και του θεϊκού.

International Day of Yoga, or Yoga Day, is celebrated annually on 21 June since its inception in 2015. An international day for yoga was declared unanimously by the United Nations General Assembly.

Yoga is an ancient physical, mental and spiritual practice that originated in India. The word derives from Sanskrit and means to join or to unite, symbolizing the union of body and consciousness.

The International Day of Yoga aims to raise awareness worldwide of the many benefits of practicing yoga. Professional yoga expert Shobhna Juneja shows us the series of asanas which we follow in Common Yoga Protocol.

8 comments on “Διεθνής Ημέρα Γιόγκα

  1. Καλά… είσαι το κάτι άλλο Έφη μου και γενικώς και ειδικώς, συν μια κούκλα! 😉
    Όσο για yoga, δεν ήξερα ότι είναι η “μέρα” της για να την τιμήσω δεόντως και δεν έκανα γιόγκα σήμερα το πρωί!!! (έχω να καθαρίσω το σπίτι!) 😀
    Κάνω γιόγκα 33 χρόνια (hatha yoga) σχεδόν κάθε πρωί!
    Έχω μάλιστα ειδικευτεί στη/στο yoga για ηλικιωμένους και για τρία χρόνια την δίδασκα και στα ΚΑΠΗ της περιοχής μου, η μικρότερη ήταν 54 και η μεγαλύτερη 83! Τώρα πια, διδάσκω τον εαυτό μου!!! χαχαχα! 😛

    ΑΦιλάκια ενθουσιασμένα! 🙂

    Liked by 1 person

    • Σε ευχαριστώ πολύ Στεφανία !!

      Δεν έχω κάνει ποτέ γιόγκα !! Μπορεί να ξεκινήσει κάποιος στα 55 του ή πρέπει να έχει ασχοληθεί από πιο μικρή ηλικία?????

      Liked by 1 person

  2. Φυσικά και μπορεί, φτάνει να βρει καλό δάσκαλο… γιατί τώρα που είναι της μόδας, όλοι έχουν γίνει δάσκαλοι!!! 😉
    Βάλε το video και δοκίμασε να κάνεις ότι λέει… πρόσεχε τις αναπνοές, πρέπει να είναι μόνο από την μύτη και κράτα το σώμα όσο μπορείς πιο χαλαρό! 😛
    Καλή επιτυχία! 😀

    Liked by 1 person

    • ❤ ❤

      Θα το επιχειρήσω και θα σου πω .. άντε κάνε καμιά δουλειά … χαχαχαχα θα έρθει το αφεντικό και δε θα έχει να φάει !!!

      Φιλιά !!!!!!!!!!!

      Liked by 1 person

Leave a comment