Το Θαλασσινό Καρναβάλι Χαλκίδας μας ξαφνιάζει ευχάριστα

Ξεκίνησε το 2016 και μας εξέπληξε με την πρωτοτυπία, την καλαισθησία και το μοναδικό του θέαμα. Δεν μοιάζει με κανένα άλλο καρναβάλι και για την ακρίβεια, θα μπορούσε να αποτελεί μια τεράστια θεατρική παράσταση που διαδραματίζεται στη θάλασσα του Ευβοϊκού σε οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.

 

Οι διοργανωτές του επέλεξαν να μετατρέψουν το χαρακτηριστικό στενό του Ευρίπου με τα θαλάσσια ρεύματα και την συρταρωτή γέφυρα, σύμβολο της πόλης, σε ένα παραμυθένιο σκηνικό όπου διαδραματίζεται κάθε χρόνο ένα διαφορετικό μυθικό σενάριο. Η παράσταση έχει όλα εκείνα τα στοιχεία ώστε να χαρακτηριστεί υπερπαραγωγή: εκατοντάδες ηθοποιούς/εθελοντές, γιγάντια σκηνικά και φιγούρες, ηχητικά και φωτιστικά εφέ, πυροτεχνήματα, σενάριο και πλοκή που φέτος εμπνέεται από την εκστρατεία του Τρωικού πολέμου που σύμφωνα με το μύθο ξεκινάει από την Αυλίδα του Δήμου Χαλκιδέων.

Το «Χρονικό της Τροίας» είναι λοιπόν το θέμα της φετινής τελετής λήξης του Θαλασσινού Καρναβαλιού Χαλκίδας που θα λάβει χώρα την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου με πρωταγωνίστρια τη γνωστή για τα εντυπωσιακά εναέρια χορευτικά της Κατερίνα Σολδάτου.

 

Προηγείται η παρέλαση αρμάτων και μεταμφιεσμένων το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου το απόγευμα και η Λευκή Νύχτα με συναυλίες και υπαίθρια πάρτι στο κέντρο της πόλης.

Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο;

Περισσότερες πληροφορίες στο www.chalkidacarnival.com

 

http://www.athensvoice.gr/life/urban-culture/cities/417151_thalassino-karnavali-halkidas-mas-xafniazei-eyharista

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s